Zomerse pastasalade met mango & limoen

“Hittegolf in de stad, …”, is de afgelopen dagen hét deuntje in mijn hoofd. En voorlopig sturen de weergoden nog meer zonnestralen & ozon op ons af.
Keep it cool: sluit je huis hermetisch af (ik bedoel: geef geen zonnestraaltje de kans om je huis op te warmen) en neem non-stop een ijsje in de hand. Op zulke tropische dagen heb ik geen zin in wortelstoemp met varkenshaasje en een mosterdsausje. Tegen een frisse pastasalade daarentegen zeg ik geen neen!

Boodschappenlijstje voor 4p: 

  • 400g spirelli Pastasalade met mango
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • klein potje maïs
  • 3el sesamzaadjes
  • 3el pijnboompitjes
  • 4el Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • verse munt
  • peper & zout

Kook de pasta gaar en spoel goed af met koud water. Zeker doen, want anders plakt de pasta aan elkaar vast. En dan begint het versnijden: de mango en de avocado in blokjes en de komkommer in reepjes. That’s pretty much it. Meng de groentjes, het fruit, de zaadjes en de geroosterde pijnboompitten onder de pasta. Om de pastasalade toch iets smeuïger te maken, meng je enkele lepels Griekse yoghurt met het sap van 1 limoen, een goede scheut olijfolie en wat peper en zout. De munt staat nu mooi in bloei, dus let’s go totally minty! 

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s