Jamie Oliver: Trapani Rigatoni

Het werd nog eens hoog tijd om my beloved Jamie van de kookboekenkast te halen! Deze keer een pareltje van een pastagerecht. Simpel en een waar feestje met ciabattabrood en een rucolaslaatje. Overtuigd? Check dan snel wat je allemaal nodig hebt:

  • 500g rigatoniTrapani Rigatoni
  • 40g Parmezaanse kaas
  • 100g hele, geblancheerde amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 rood pepertje
  • verse basilicum
  • 6 à 8 ansjovisfilets
  • 450g kerstomaatjes in alle kleuren
  • olijfolie
  • peper & zout

Ten eerste neem je een keukenrobot bij de hand – en anders bonne chance met het handmatig versnijden van de ingrediënten – om het sausje te maken voor de pasta. Cutter de geblancheerde amandelnootjes – dat zijn eigenlijk witte amandelnootjes zonder het bruine velletje – samen met de parmezaanse kaas, knoflook, rode peper, ansjovisfilets, 300g kerstomaatjes en verse basilicum. Whack it big time en schenk nog 2 extra scheuten olijfolie bij, alsook zwarte peper en een snuifje zout.

Terwijl de pasta aan het koken is, kan je de overige tomaatjes in partjes snijden en die even aan de kant leggen. Besprenkel de sneetjes ciabatta met goede olijfolie en strooi er wat gedroogde tijm, peper en zout over. Zet dat enkele minuutjes in de oven en side dish number 1 is ready. Het rucolaslaatje is in no time klaar. Doe de rucola in een kom, schaaf er wat parmezaan over en werk af met een goede scheut olijfolie, het sap van het halve citroen en naar goede gewoonte peper & zout. Voila, side dish number 2 is gereed!

Back to het hoofdgerecht! Voeg ongeveer 4el van het kookvocht toe aan ‘het prutje’ en meng vervolgens de pasta met het kick-ass sausje! Voeg nog de de partjes tomaat toe en enkele blaadjes basilicum.
Zet alles op tafel en AANVALLEN maar!

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

2 gedachtes over “Jamie Oliver: Trapani Rigatoni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s