Easy Iceland: Gemarineerde zalm & koolsla

Easy Iceland Vanaf 4 mei begin ik steevast af te tellen naar mijn verjaardag. I LOVE MY BIRTHDAY, I really do! En dan wakker worden op die (bijna) altijd mooie 4e juni… én kei-veel cadeautjes krijgen. Van mijn zus kreeg ik het kookboek ‘Easy Iceland’ van de IJslandse Dagný Rós Asmundsdottir met haar superschattige accent. Als ik deze keukenprinses van het hoge Noorden op televisie zie koken, maar vooral hoor praten, dan word ik altijd een beetje gelukkiger (én dat laatste is ook gezond).

Easy Iceland landschappen
Dit kookboek bevat  heel wat prachtige foto’s van zowel lekker eten als adembenemende landschapsfoto’s.
Heeft er iemand toevallig genoeg geld voor een snoepreisje naar dit pure, ruwe en spectaculaire paradijs? Indien ja: neem mij mee.

Back to the essentie: food. Mijn alziende oog viel meteen op de gemarineerde zalm met koolsla, maar er staat nog heel wat andere ‘healthy shit’ – dat is effectief een hoofdstuk – in! Verwacht jullie ook maar eens aan een iets minder gezonde blogpost met een Snickerstaart to die for!  

 

 Boodschappenlijstje (4 personen):

  • +/- 700g verse zalm met velEasy Iceland, gemarineerde zalm
  • 1/2dl zoete chilisaus
  • 1/2dl sesamolie
  • 2el sesamzaadjes
  • 1/2 (vis)bouillonblokje
  • verse koriander
  • half teentje knoflook
  • half chilipepertje
  • 2el olijfolie
  • peper

 

  • Easy Iceland, gemarineerde zalm met koolslahalve kleine bloemkool
  • halve kleine witte kool
  • 1 groene appel
  • 4 wortelen
  • citroensap
  • 1el witte wijnazijn
  • 2el mayonaise
  • 2el zure room
  • bladpeterselie
  • handjevol rozijnen
  • peper & zout

‘Het is niet moeilijk, het is gemakkelijk!’, is hier absoluut van toepassing. Meng de zoete chilisaus met de sesam- en olijfolie, bouillon, grofgehakte koriander, geperste look, chilipeper en de sesamzaadjes. Vervolgens kruid je zalm met peper en laat je de vis een 3-tal uurtjes marineren. Verwarm de oven voor op 200° en stop de vis, in afgesloten aluminiumfolie, een dikke 20 minuten (afhankelijk van de dikte van je zalm) in de oven.

Rasp de bloemkool, witte kool, wortelen en de geschilde groene appel. In dit geval is een keukenrobot wel hééééél handig 😉 Doe het sap van een halve citroen en de witte wijnazijn zo snel mogelijk over de salade (want een bruine salade ziet er niet echt appetijtelijk uit). Daarna meng je de mayonaise met de zure room onder de koolsla. Kruid de koolsla af met peper, zout en wat peterselie.

Smakelijk! Njóttu! 

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s