Cheesecake Cremoso

Cheesecake Cremoso Alpro

Cheesecake staat standaard op de kaart van elke zelfrespecterende koffiebar. En zo hoort het ook. Ik loop nu toch al eventjes rond op deze aardbol en mag mezelf bekronen tot Miss Cheesecake Connoisseur (en nee, ik wil liever geen Miss België worden). Ik heb al verschillende kaastaarten achter de kiezen, dus een ervaringsdeskundige ben ik wel.

Anyway, deze cheesecake is eigenlijk een yoghurttaart. Super gemakkelijk om klaar te maken en je hebt er zelfs geen oven voor nodig. Duik de keuken in en trakteer jezelf op een stukje geluk! 

Ingrediëntenlijstje: 

  • 180g speculaas
  • 60g malse boter
  • 125ml water
  • 1 zakje agar-agar (2g)
  • 1 pot sojayoghurt Cremoso Citroentaart

Verkruimel de koekjes en meng met de malse boter. Verdeel de speculaaskruimels over de bodem van de springvorm (20cm), druk goed aan meCheesecake Cremoso Alprot een vork en zet de bakvorm in de koelkast. Vervolgens neem je een steelpannetje, giet je er 125ml water in en los je de agar-agar erin op. Breng het water aan de kook, maar blijf ondertussen wel goed roeren. Wanneer het water kookt, dan zet je het vuur wat lager en roer je de yoghurt erdoor. Verwarm dit geheel nog enkele minuten. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de smeuïge yoghurt over de speculaasbodem. Zet deze taart een uurtje in de koelkast en de Cheesecake Cremoso is klaar om van te smullen!

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s