#Lentewrap: Tzatziki & zalm

Hét Griekse sausje bij uitstek is: τζατζίκι. En dat is ook meteen de basis van deze pittige wrap. Absoluut niet voor doetjes en je begint er spontaan de sirtaki van te dansen (zonder ouzo gezopen te hebben)! wrap met tzaziki en zalm
4 personen: 6 grote wraps – 1 komkommer – 5dl Griekse yoghurt – sap van een halve citroen – 2 teentjes look – 1 aubergine – olijfolie – 350g gerookte zalm – verse munt – zwarte peper – zout 

Heel veel werk is het niet om tzatziki te maken. Rasp de komkommer – jep, een keukenrobot is nu hééééél handig – en knijp al het vocht eruit. Tip: gebruik een zeef en duw de komkommer met een lepel goed aan. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, citroensap en 2 teentjes geperste knoflook. Vergeet zeker niet af te kruiden met de black peppaaah en een snuifje zout! Snij de aubergine in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Doe wat olijfolie in de grillpan… and grill the shit out of the slices eggplant! Oké, nee, gewoon een paar minuutjes aan elke kant is al goed 😉
Smeer een mooi laagje tzatziki op de wrap. Leg er 3 schijfjes aubergine en een beetje gerookte zalm op én met wat verse munt is deze wrap perfect!

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s