Notencake met appel

De herfst zit er wel al op, maar een plakje notencake met een kopje koffie doesn’t hurt anybody. Amai, dat klinkt wel héél bomma-achtig!Notencake

  • 200g zelfrijzende bloem
  • een snuifje zout
  • 4tl kaneel
  • 200g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3el rietsuiker
  • 200g (ongezoute) boter
  • 4 eieren
  • 50g pecannoten en 50g walnoten
  • 1 appel

Hoe maak je deze cake klaar? Simpel: gewoon alles bij elkaar gooien – maar hou de noten en de appel nog even apart – en goed mixen tot een glad beslag. Vervolgens hak je de noten grof, snij je de appel in blokjes en kan je de key ingredients toevoegen aan het beslag. Zet de cake een uur in een oven van 175° en probeer – ja, probeer – de cake te laten afkoelen.

Mijn cake-avonuurtjes durven wel al eens te mislukken (met de nodige frustraties tot gevolg), maar dit receptje raad ik iedereen aan. Het is – tot nu toe – de sappigste cake die al zelf gebakken heb. Pretty proud of myself! 

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s