#Lentewrap: Kipsalade & perzik

Niets boven vers fruit? True, behalve voor sappige ‘pêchkes’ uit blik (en peertjes op sap ook). Mijn oma serveert ze vooral met een lekker fricandonneke (of in het mooi Nederlands: gehaktbrood) en een stukje brood. Simpel, maar lekker. Een ‘ingewrapt’ perzikje is echter ook niet slecht!

Lentewrap, kipsalade & perzik4 personen: 6 grote wraps – 350g à 400g kip – klein blikje kikkererwten – 2el mayonaise – 8el Griekse yoghurt light – 3el frambozenazijn – basilicum (gedroogd & vers) – 6 halve perziken op sap – krop eikenbladsla – 75g amandelnoten – peper – zout

Hoe maak je de kipsalade? Laat de verse kip 20 minuten sudderen in een groentebouillon en vervolgens verscheur je het vlees is hapklare stukjes. Meng de kip met de mayonaise en Griekse yoghurt. Cutter de helft van het mengsel en meng terug met de andere helft. Waarom doe ik dat? Dat zorgt ervoor dat je kipsalade een mooie consistentie heeft 🙂 Prak er ook nog wat kikkererwtjes bij.
Om af te werken voeg je nog wat frambozenazijn, basilicum, peper en zout toe. Het meeste werk zit er al op! Was nog even de sla schoon, snij de perziken in schijfjes en rooster de stukjes amandelen.
Het beleggen van de wrap is de volgende stap en dan wordt het tijd om te kauwen!

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s