Havermuffins met blauwe bosbessen en karnemelk

Deze BBB-muffinsblueberry, buttermilk, bran – zijn b-b-bommetjes vol energie! Ideaal als ontbijt on the go, maar evengoed aan de ontbijttafel. Ik voel nu al dat de varianten op deze muffin niet zo lang op zich zullen laten wachten…

Havermuffins met blauwe bosbessen en karnemelk

Havermuffins met blauwe bosbessen en karnemelk

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 180g haverzemelen
  • 120g patisseriebloemHavermuffins met blauwe bosbessen en karnemelk
  • 2tl bakpoeder
  • 2tl kaneel
  • ¼tl zout
  • 80g Griekse yoghurt (light)
  • 8cl karnemelk
  • 2tl vanille-extract
  • 14g ongezouten boter
  • 1 ei
  • 6cl honing
  • 6cl Luikse siroop
  • 150g diepgevroren blauwe bosbessen

Verwarm de oven voor op 180° en voorzie 3 middelgrote kommetjes voor het beslag. Voeg alle droge ingrediënten samen, maar hou nog 1 eetlepel bloem apart voor de blauwe bosbessen. In de 2e kom mix je de Griekse yoghurt met karnemelk, vanille-extra, gesmolten boter, ei, honing en Luikse siroop. Giet dit brouwseltje bij de droge massa, roer goed door elkaar en laat een 5-tal minuutjes trekken. Vervolgens haal je de bosbessen uit de diepvries en meng je die met de overgebleven eetlepel bloem. Schep de bessen onder het beslag, verdeel vervolgens het deeg over je muffinbakblik en zet het 25  minuten in de oven.

Tip voor mezelf (en mijn lezers): op kamertemperatuur zijn deze moistly muffins al heerlijk, but imagine this: een warme doormidden gesneden muffin with some butter on top of it… Kwijlen, kwijlen en nog is kei-hard kwijlen.

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s