Chocolate Chip Cookies

C3

chocolate chip cookies

A chocolate chip cookie – as I like to call it, in wiskundige termen, C is dé klassieker onder de Amerikaanse koekjes! En a piece of cake (of cookie?) om zelf te bakken!

Wat heb je nodig om these all-American cookies te bakken?

  • 250g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 120g suiker
  • 60g havermout
  • 200g (malse) boter
  • ei
  • 100g zwarte chocoladedruppels
  • vanillestokje

Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de haver in de mengbeker van de keukenmachine. Meng de droge ingrediënten en voeg de stukje malse boter één voor één toe, alsook het ei. Snij een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Voeg de vanillezaadjes en de chocoladedruppels toe aan het beslag. Laat de machine draaien tot je een egaal vast koekjesdeeg krijgt. Maak van het deeg een bolletje, wikkel het in vershoudfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast. Rol vervolgens balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm ,druk ze plat op de bakplaat en zet in een oven van 175° gedurende een halfuur…

Ik daag je uit: try not to eat the cookie dough. Mislukt in my case. Probeer het toch maar, want voor je het weet ligt er maar 1 koekje op de bakplaat and that would be a shame!
Conclusie? There’s nothing better than the smell of homemade chocolate chip cookies on a Saturday afternoon! Een absolute must bij het verorberen van deze koekjes is een groot glas koude melk. According to me is dat toch wel een evidentie 🙂

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s