Sofie Dumont & zalm ‘en croûte’

zalm en croûteEen tijdje geleden heb ik in de Mediamarkt van Antwerpen het kookboek ‘De Keuken van Sofie’ gekocht voor de volle €5 . Op sommige momenten in het leven doet er zich een opportuniteit voor dat je niet mag laten liggen – in dit geval een kookboek. De zalm en croûte intrigeerde me van in het begin. Waarom? Ten eerste ‘en croûte’. Hoe chique klinkt dat wel niet? Ten tweede, de prachtige foto in het boek. Helaas ben ik geen specialist in het maken van visjes uit bladerdeeg. Another flaw in my existence! Ten derde, bla-der-deeg.

Hoe begin je eraan?
Zorg er vooral voor dat je goed weet hoe je
het mesje van de foodprocessor juist bevestigd. Inderdaad, dat was bij mij niet het geval met als gevolg een bloederig middelvingertje. Ik zal nu wel indruk maken bij een welgemeend ‘fuck you’-gebaar 😉 Anyway, het arbeidsongevalletje viel wel mee.

Cutter 4 eetlepels zwarte olijven met 4 eetlepels notenmengeling, een scheutje olijfolie en werk af met peper. Vervolgens leg je een vel bladerdeeg op de bodem van de taartvorm en smeer je het in met de tapenade. Die tapenade mag best wel wat structuur hebben met nog stukjes noten, crunchiness! Verdeel 400g zalmfilet (in sneetjes, want zo in zijn geheel zou het geen zicht zijn) over de taart. Snij 2 tomaten en 2 bollen mozzarella in schijfjes en schik ze op de zalm. Ik heb gekozen om nog wat gedroogde oregano toe te voegen, maar verse basilicum lijkt me voor de volgende keer ook een goed plan. Om te eindigen neem je het tweede vel bladerdeeg en prik je er wat gaatjes in. Ik vond niets beter dan een  uitstekertje in de vorm van een bloemPretty, maar past nu niet echt in het thema van zalm. Het doet er eigenlijk niet toe, zolang de stoom er maar uit kan. Leg dat velletje dan op je taart, rol de randen van de taart dicht en strijk in met de dorure (dat is eigeel met een scheutje melk). Na 35 minuten in een oven van 190° is je zalm en croûte klaar en kunnen er 4 personen van smullen!

With (food)love,
Lady Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s